2007. március 1.

Webkam @ Home

Ma végre meglett a webkamerám. Ezentúl néhányakat az a borzasztó megtiszteltetés érhet, hogy láthat MSNelés vagy Skypeolás közben :) A cucc egy Microsoft VX-1000. Rövid kibont-vizslat után már látszik, hogy a Microsoft ha progit nem is mindig, de vasat tud csinálni. Nem a szokásos ultragagyi műanyag, és jól van kitalálva, összerakva.
Persze made in china, de úgy néz ki nem két ferdeszemű nagyi fröccsöntötte maradékműanyagból a ringatózó hetes dzsunkán. Van rajta elmaradhatatlan hologram is :) Fejlődés, hogy már a dobozon is ott figyelnek a magyar feliratok, és a hozzáadott papirkákban is. Ráadásul rendesen lefordítva, nem „tud beszél használ” szinten. Egyébként már iszonyat régóta van az asztali géphez egy MS Intellimouse Optical rágcsálónk, és hihetetlenül jól bírja a strapát.
Kibont után telepít-enék, ha nem látnám rögtön hogy a CD-n 1.1-es drájver van, a neten meg 1.3-as. Letölt, telepít (több mint 100 mega!). Újraindul, beállít, megy. MSN, megy, beállít, lefagy. Anyád. Az eddigi móka alapján beállításpiszkálás alatt nagyon fagyáshajlamos. Fontos még: bereszelhető linux alatt is!
Van hozzá egy szép „Microsoft Termékútmutató – Bevezetés” fedőnevű füzetke is, ami all-in-one mindenféle M$ termék veszélyeit felsorolja. Idéznék belőle néhányat:
„A termék nem megfelelő telepítése, használata és karbantartása súlyos vagy akár halálos sérüléshez, illetve az eszköz(ök) károsodásához vezethet.”
(Ha nem írok több posztot, az azt jelenti, hogy megölt a webkamerám.)
„Fejbeszélő”
(Ha jól vettem ki ez a headset akar lenni…)
„A billentyűzet és egér használata kapcsolatban állhat bizonyos súlyos sérülésekkel és rendellenességekkel.”
(Jaja, pl. munkamánia, netfüggőség, ilyenek…)

Nincsenek megjegyzések: