2007. október 30.

Linux, Windows, Mac: Your Choice

Tegnap olvastam az indexen egy cikket a Gutsyról. Az írója nem túl pozitívan állt a dologhoz, és eléggé egyoldalú cikk lett belőle. Kicsit morogtam magamban, de két perc alatt el is felejtettem az egészet.

Aztán ma olvastam a webisztán reagálását.

Elolvastam a bejegyzést, beleszagoltam kommentekbe, és: masszív Déjà vu. Megint a szokásos mese. Hihetetlen energiák mennek el különböző oldalakon/fórumokon/etc. azzal, hogy egymás oprendszereit hasonlítgatjuk az épp általunk kedvelthez. Az enyém király, ne szóld le, a tiéd szar, mert még ezt sem tudja. Ördög, mert Microsoft, ördög, mert FOSS. És különben is.

Miért kell állandóan piszkálgatni, gúnyolni, elemezgetni, meggyőzni, megtéríteni egymást? Miért nem lehet, hogy mindenki használja azt az oprendszert amit valamiért szeret, megszokott, és az energiákat arra fordítani, hogy a felmerülő szívásokban segítsenek egymásnak?

Ha valami nem megy x-en, nem azzal indítani, hogy nekem bezzeg megy y-on és x szar, hanem szépen csendben maradni, és akkor szólni, ha értelme is van. Tudom, reménytelen, de én meg reménytelen reménykedő vagyok :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ebben nagy igazad van... (aztán ezek után ne merj basztatni az Explorer miatt... :P)

Unknown írta...

Dehogynem, az más. Téged lehet szekálni, késztetésem van rá :D Btw. Explorer: az tény hogy szarik a szabványokra, és ezért úúútálom :)