2007. július 2.

Mindég csak a macera

Fejlemény ASR ügyben: hívott a Microsoft support. Megoldás: nincs. Hivatalosan. Ha szeretnék ASR-el visszaállítani, akkor rendes floppy kell, USB-s nem jó. Punktum. Lehet rendelni utólag háromfélcolloskát, 2007 közepén. És ha DL100-as sorozatú szervert veszek? Abba nem is lehet rendes kismeghajtót tenni, egyáltalán. Akkor még annyira sincs ASR-em, mint így. De a Vista, meg a Windows Server 2008 (ami még csak béta) az már tudja ám! Csudivilág. Ennyi pénzért csak annyit képesek kinyögni, hogy nem működik, megszívtad. És a Microsoft szarik az egészre. És a Microsoft megteheti. Szomorú? Szánalmas?

Az előbb pedig bebootoltam az Ubuntumat, és morcos lettem. Valamitől megint nincs ALSA, csak OSS, és csak a laptop jobb hangszórója szól… Hogy a nyavalya törje ki, mi történhetett vele. Sajna mostanában többet vagyok Windowsban megint, ugyanis a webkamerám (és úgy általában az MSN kamerázás) sajnos nem üzemképes ubi alatt, meg úgyis Haegemonia-zok közben.

De legalább a hétvégén pihenésképp összeraktam egy 1 000 darabos puzzle-t (egy kolleginának), végre egy kis ujjgyakorlat. És ha már puzzle, előszedtem a szekrény mögül a 2 000 darabos tájképemet – amiből hiányzik egy darab – utánanézni neten. Sajnos a Ravensburger azt írja, hogy 30 000 darabonként újraalkotják kézzel a vágóformákat, mert elkopnak; ezért nem tudnak hiányzó darabot pótolni :( Majd valahogy megpróbálok szkenner és nyomtató segítségével minél jobban közelítő pótlást kreálni. Csak helye nincs szegénynek, a lakásban már minden szabad falfelületen puzzle lóg…

Nincsenek megjegyzések: