2007. július 28.

Backlog

Tegnap egész nap hoztam be a Fertő-túra utáni lemaradásaimat: leveleket olvastam/írtam, átkurkásztam az RSS hírcsatornáimat, elrendezgettem a fényképeket (Picasa webalbum). A túra nagyon szuper volt (egy következő posztban megírom), egyedüli bosszantó dolog csak a vonaton való bicikliszállítás volt. Amivel kapcsolatban írtam egy beszámolót, és elküldtem a Homárnak, a „Megint Állunk Vazze”-nak és a Kisalföldnek. Meglátjuk, hova kerül ki. Íme a cucc:

Egy barátommal Győrből indulva Fertő-tó körbetekerésen voltunk, Soprontól Fertőszentmiklósig. Így az oda-vissza úton (Győr-Sopron, Fertőszentmiklós-Győr) vonattal mentünk.
Oda is, vissza is direkt kerékpárszállításra alkalmas vonatokat kerestünk előre az ELVIRA-n (külön lehet keresni az ilyenekre). Ennek ellenére egy kínszenvedés volt az egész. Hétfőn (07.23.) Győrben a 10:55-kor induló GYSEV-el mentünk, amelyen volt bicikliszállító vagon. Csak épp nem lehetett rakodni bele semmit, mert ahogy a kaller mondta „el van törve az egész alja”. (Képet mellékeltem a matricáról ami a vagonon volt.) Nem értek hozzá, de bíztató hogy egy törött valami húzza a többi kocsit… Rajtunk kívül még voltak bőven, kb. 25 biciklis nézett nagyon csúnyán szegény kallerra, hogy most mi az fene lesz? Ő meg bőszen magyarázta, hogy a kocsik végébe szabály szerint 2-2 bicajt fel lehet tenni, de hát bőven nem volt annyi, hogy a több mint 25 kétkerekű így felférjen… Úgyhogy fogtuk magunkat, és felpakoltunk a kocsik végébe 3-4-et. Nagyon kényelmes volt, természetesen a peron hol ezen az oldalon volt hol azon, úgyhogy az utasok közlekedéséhez állandóan rakodni kellett az egész cókmókot…
Hazafelé Fertőszentmiklósról jöttünk csütörtökön (07.26.) a 18:19-es gyorssal (amit a MÁV közlekedtetett, nem a GYSEV). Ezen még használhatatlan kerékpárszállító vagon sem volt, csak a kocsivégek, ráadásul nagyon kicsi hellyel. Nehéz volt rá felpakolni, lepakolni, és még mi éreztünk magunkat zavarban, mert akadályoztuk az utasok szabad közlekedését.
Ráadásul hazafele egy agresszív részeg hústorony elkezdett velem artikulátlanul ordítozni valamelyik állomás előtt, hogy „tűnj el innen az állomásig, mert leb*szak a p*csába a bicikliddel együtt”, és úgy megindult felém hogy eléggé összecsináltam magam. Próbáltam menekülni a szomszédos kocsi végébe, mert nagyon úgy nézett ki hogy tényleg vagy ledob a vonatról, vagy összetör engem vagy a bicajomat… Ez persze nyilván nem a vasút hibája, hogy részeg állatokat is szállítanak; de ez a szolgáltatás, hogy a bicikli szállítására alkalmas(nak kikiáltott) vonaton, külön kifizetve a kerékpárjegyet még az utas van szar helyzetben, hogy kerékpárt mer szállítani. És a többi utas szempontjából tényleg akadály vagyunk.
A kalauz szerint csak naponta egy szerelvényhez csapják hozzá a dedikált kerékpárszállító vagont… Szóval csak az akarjon vonaton kétkerekűt szállítani, akinek nagyon jó az idegrendszere. Ja, és a MÁV meg a GYSEV jó kurva anyját.

Update 1: MÁV - Megint Állunk Vazze bejegyzés.

Nincsenek megjegyzések: