2007. február 10.

Mixxer

Tegnap este netezés közben egyszer csak felbuggyan egy skype buborék, hogy ikszipszilon felvenne a partnerei közé. A felkérőüzenetben tört magyarsággal azt írta az illető, hogy szeretne magyarul tanulni. Visszaigazoltam, és mint kiderült egy kairói arab fickó, aki az egyetemen németül és magyarul tanul. Egész jól elbeszélgettünk, meglepően jól volt a magyarja, ahol meg nem ment: rásegített németül. (Mondjuk azt nekem kicsit nehezebb volt dekódolni; bár 10 évig verték belém a németet, egy pohár vizet nem tudnék kérni…)

Az is kiderült, hogy talált meg. El is feledkeztem róla teljesen, hogy még hónapokkal ezelőtt regisztráltam a Mixxeren, amire még az Omniglot blogján akadtam rá. A Mixxer alapkoncepciója olyan beszélgetőpartner felkutatása, aki a te anyanyelvedet szeretné megtanulni, és megfordítva: az ő anyanyelve az, amit te szeretnél megtanulni. Jó üzlet, kölcsönös tángálás :)

Felbuzdulva a felfedezésen benéztem a Mixxer oldalára, és nyomtam egy partnerkeresést. 8 találat (azaz 8 angol anyanyelvű, magyarul tanulni szándékozó), 4-et felvettem, egy visszaigazolt azonnal. Egy izraeli informatikushallgató, akivel igen jót dumáltunk angolul. Hajnali fél egyig kopogtak a billentyűk. A nagyszülei magyarok voltak, és szeretne megtanulni ő is; cserébe segít nekem az angolban. Még várom, hogy más visszaigazol-e.

Nincsenek megjegyzések: