2007. december 5.

Barkács, bigyó, videó

Egyre több földrajzilag igencsak távoli ismerősöm van különböző IM-eken, ezért már egy ideje keresgélek valami használható és diszkrét világórát, amivel mindig látom kinél mennyi az idő (fejben már nehéz követni :)). Kipróbáltam jó párat, a nyertes végül egy gDesklet lett. Kinézetre nem volt az igazi, de szépen belesimul az asztalba, és nem eszik sok erőforrást. Meg szerencsére igen rövidke forrása van, amit 10 perc alatt átszabtam, hogy pont olyan legyen amit én szeretnék.

Az előbb a hírek olvasgatása közben találtam ezt: sharkoon külső dokkoló winyókhoz. Igen szimpatikus, akár laptop mellé is. 3,5 és 2,5 collos SATA eszközöket is eszik, és csak 25 €. Kellegyilyen.

És végre megnéztem az első szabad szoftver este harmadik előadását: Kéménczy – Balett az aknamezőn. Jó lenne, ha átragadna másokra is a mentalitása, és felfognák végre az emberek, hogy nem csak baromság, hanem káros is állandóan hitvitával és keresztes háborúval tölteni az időt. A „te hülye, tiéd szar enyém király, azt a szemetet ki kell irtani, mert” helyett kellene az „én ezt használom mert nekem ez tetszik, te azt használod mert neked az tetszik, és elvagyunk egymás mellett” irányába elmozdulni. Kábé reménytelen ügy, de a legfontosabb tétel ugye ez:

You realize you can't change the world, but it shouldn't stop you from trying.

Nincsenek megjegyzések: