2007. január 21.

Sony, PS3

Szóval Gabe Newell szerint egy nagy kupac trutyi a PS3. Kezd egyre több pofont kapni a négybetűs japó márka. Miután nem kicsit megszívták a notebook akkumulátorokkal, a kis Wii szépen lenyomja a hipercsúcsszuper PS3-at. Nemrég olvastam a Galaktikában (nem a sci-fi szekcióban :)), hogy az egyik PS3-ra készült játék, ami ugye blu-ray-en került kiadásra, kicsit érdekes filozófiával készült. 22 GB-nyi anyag van a lemezen, amiből alig több mint 4 GB a hasznos tartalom, a többi kitöltés. Nem rossz. (A Sony nálam egyébként is a különösen aljas és unszimpatikus márkák közé tartozik, főleg azóta, hogy nem keveset szívtam egy Sony DV kamerával.)

Erről jut eszembe, hogy évek óta temetik a PC-s játékipart, merthogy a játékok ki fognak szorulni kizárólag a konzolokra. Azokra egyszerűbb fejleszteni, egyféle hardver, hardver, satöbbi. De ha megnézem pl. a Crytek DX10-es Far Cry reinkarnációjának screenshotjait, akkor továbbra sem hiszem, hogy ez így lesz.

Én már régóta azt várom, hogy az elmebeteg méretűre, hűtésűre, fogyasztásúra nőtt videokártyák kihalnak; a hatemeletes, kétkártyás, kártyánként kétprocesszoros szörnyekkel kezdve. Előbb-utóbb lesz egy külön foglalat az alaplapon a GPU-nak, ami ugyanúgy cserélhető lesz, mint a CPU (eltekintve attól, hogy félévente foglalatot upgradelnek). Épeszűbben meg lehetne oldani a hűtést, kevesebb helyet foglalna, egyszerűbb lenne az áramellátás, satöbbi.

Nincsenek megjegyzések: