2007. január 11.

Nők, elhízás, fogyókúra

Alig ismerek olyan csajt, aki ne gondolná magáról hogy kövér, és nem akar/próbálkozik fogyózni. A vicc ebben az, hogy az esetek nagy százalékában pont azok szeretnének fogyni, akiknek nem kellene, akik viszont tényleg borzasztóan kövérek, azok ki vannak békülve a testükkel, és eszükbe sem nagyon jut a diéta. Idézet egy tavalyi ÁNTSZ felmérésből:

„A lányok 90 százaléka nincs kibékülve testsúlyával. 40 százalékuk rendszeresen diétázik, ahelyett, hogy táplálkozási szokásain változtatna.”

Közben 8%-uk túlsúlyos, és 3% pedig elhízott. Fogyni meg persze a pasik miatt. Hát, akinek az elöl deszka hátul léc tetszik, lelke rajta. Érdekes, hogy kelet felé a minél kövérebb nő a szépségideál, nyugat felé pedig fordítva. Az arany középút természetesen sehol (vagy ritka), van a gebe, a gebe akar lenni, és a borzasztóan elhízott; a szélsőértékek. Hány nőnek kell még például Ana Carolina Reston sorsára jutni, hogy egy kicsit normálisabb nőideál alakuljon ki?

Folytatva a számokat, a másik oldalon a fiúk közel 16 százaléka túlsúlyos, 4 százalék pedig elhízott. Egyébként nekem könnyű, valamiért nem jönnek rám a kilók, pedig szinte csak olyat eszem, ami hizlal :) A BMI-m 18,41, ami igen közel van a legalsó, betegesen sovány kategóriához. Dolgozom a súlygyarapításon, de a sok édesség miatt ma meg kellett látogatnom a fogorvosom, és még visszavár legalább kétszer.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na látod, ebben hasonlítunk. :) Ehetek bármennyit, akkor is gebe maradok...

Névtelen írta...

dettó...

bár gáz, hogy mindenféle győriekkel meg debreceniekkel van egy közös vonásom...