2007. január 12.

Laptopom, Ubuntu nélkül

84 napja van meg a laptopom. És ennyi idő alatt nem bírtam rávenni magam, hogy rendesen bereszeljem az Ubuntut (Edgy Eft). Pedig már hiányzik. Két számomra necces helyen kehes: nem megy a hangkártyával az ALSA, csak az OSS; és nem tudom szoftveresen szabályozni az LCD fényerejét, valamint nincs hozzá OSD. Pedig nekem fontos hogy legyen valami visszajelzés, mennyire van feltolva a backlight.

Az ALSA bugot már tudom hogy kellene kinyírni, csak bele kéne forgatni a kernelbe az 1.0.13-as verziót. Nincs belőle csomag, de majd a Feisty-ben benne lesz, ha igen lusta lennék. De a fényerő-állításra még nem találtam semmit.

Hogy megtudjam hány napja van meg a cucc, kurkásztam az Everestben, és rátaláltam az üzemidő statisztikára. Érdekes dolgok vannak benne: tavaly október 23-án telepítettem a windowst, és azóta 66 nap 3 órát volt bekapcsolva, és 20 nap 0 órát nem. Ez azért marha furcsa, mert 66+20 az testvérek között is 86 nap minimum. Időtorzulást nem mutatott egyszer sem a trikorderem, szóval nem tudom mitől lehet ez :) De még olyan érdekességeket is megtudtam a statisztikából, hogy eleddig összesen 42× indítottam újra a masinát, és 0 kékképernyőm volt.

Nincsenek megjegyzések: