2009. október 27.

Koala

Természetesen most sem bírtam kivárni a megjelenést, úgyhogy már lassan másfél hete használom a Karmic Koalát (le lehet eztet normálisan fordítani?). Ha jól számolom, elvileg az 5.10-essel kezdtem anno asztali gépen, ez akkor a kilencedik. Előtte azért leghostoltam a már meglevő telepítést, mert teljesen tiszta installt akartam csinálni, és azért csak van rizikó :) Mellesleg a tömörített ghost fájl 3,2 GB. Brutálisan kicsiny, nemde?

A tiszta telepítés meg azért kell, mert frissítésnél gyáva felrakni a GRUB2-t, meg az ext4-re konvertált ext3 sosem lesz olyan, mint egy natív ext4. (Szemétség, még nincs semmi olyan cucmák, amivel Windows alatt lehetne extent-eket is használó ext4-et olvasni. Grr.)

A telepítés gond nélkül ment, és azóta volt egy rahedli frissítés is. Egyelőre minden működik. (Kopp-kopp.) A GRUB2 alatt szép háttérkép van, és baromi gyorsan indul a rendszer. Látszik hogy disztribúciófrissítésnél azért konzervatív a szemét kitakarításával, a hangbeállítások rész egészen letisztult. Végre működik például a mikrofon (és még Skype-ban is). Van több más fejlemény is, a részletes műszaki dolgokat nemsokára kifejtem bővebben egy másik postban.

1 megjegyzés:

Alensha írta...

jé, Glan, új fényképed van? most ezen vagy egész cuki vagy, vagy ennyit romlott az ízlésem...? mondjuk annyira az előző se volt ronda (cserélted volna le inkább a verset, baszki :D)