2009. április 18.

Hetyke Szarvasnyúl és Szemcukorka

Délelőtt nekiugrottam a féléves rendes disztribúciófrissítésnek. Úgy döntöttem, az RC már elég stabil nekem :] Kicsit megijesztett, mert az 1501. csomag letöltésénél „feladta”, és a csík nem mozgott többet. De egy megállít-újrakezd után rendben lement a frissítés.

Első (és második) blikkre minden működik, amit használni szoktam. Végre „gyárilag” OOo3 és Pidgin 2.5.5 van benne; a teTeX-et meg továbbra is újra kell állítgatni minden frissítéskor. Abba pedig beletörődtem, hogy a Microsoft webkamerám marad az egyetlen hardverem, ami soha nem fog működni az Ubuntummal.

Meglepődtem, hogy kidobták az fglrx-et, és az openszörsz ati (és openszörsz Atheros WiFi) driver van a nyúlhoz. Nulla zárt meghajtó, kisebb 3D teljesítmény. Cserébe azért működik a Compiz (nemkocka!), és végre nem villódzik a videólejátszás ablakban, compiz+xv esetén. Ez is valami, és mivel nem játszok, pont elég. Majd meglátjuk mi lesz még belőle, ha majd nagy lesz.

Még a hét elején rátaláltam egy rövid idő alatt nélkülözhetetlenné váló okosságra is: GNOME + Do (= Crazy Delicious). Nagy találmány, függőséget okoz :] Miatta le kellett cserélnem az ikonkészletet GNOME-colorsra, mert a Human ikon-pakkban nagyon sok a rémesen alacsony felbontású darab. Ha már egyszer építkezik alapon pedig átépítettem kicsit az asztalt is, a 800px magas laptop felbontásom nem elég ahhoz, hogy alul és felül is pazaroljam a helyet egy-egy panelra. Ráncfelvarrás.

Most pedig megyek, és idomítom tovább a CellWritert a digirajztáblámmal. Királyság :]

1 megjegyzés:

Alensha írta...

a bejegyzésből csak minden harmadik szót értek, de a kép nagyon király :)