2008. november 2.

Intrepid Ibex

Tegnap nekiálltam a disztribúciófrissítésnek. Előtte biztos ami biztos alapon csináltam egy teljes mentést azért… Az update gond nélkül lezajlott, de utána több dolgot kellett heggeszteni.

Az aceracpi új verziója máshol tartja a virtuális fájljait, úgyhogy az őt matató szkriptjeim széthullottak. A fényerőállítás most a /sys/class/backlight/acer-wmi/brightness, az email led „kapcsolója” pedig a /sys/class/leds/acer-wmi::mail/brightness helyen lakik. Utána oldalba kellett rúgni szokás szerint a LaTeX-et (régebbi poszt).

És a nagy szívás: Krusader és KDE4. A Krusader használhatatlanul lassú lett, fél délután nyomoztam miért. Kiderült, hogy nagyon bagatell és furcsa oka van: csak akkor lassult be indulásnál és menet közben, ha a ~ könyvtáram gyökerébe tallóztam bármelyik panelen. Ott pedig volt egy softlink egy aceracpi-s virtuális fájlra, ami az aktuális fényerőt tárolja. Na ez akasztotta ki… Miután a softlinket töröltem, minden OK. Hmm.

KDE4-ben témát váltani se tudtam, az alap Oxygen pedig nagyon nem tetszett. Az előző ubuntun felraktam a kcontrol csomagot, és onnan ment a dolog. Kinyomoztam, hogy most a systemsettings kell nekem, de ikon és smiley témán kívül nem tudtam mást változtatni benne. Hosszan nyomozás után rájöttem, hogy a kdebase-workspace-bin csomag is kell a témaváltás eléréséhez. Az nem volt fenn, mert nem volt függősége semminek…

Végre működik minden, és nagyjából elégedett vagyok. Az új KDE4-es Krusader tetszik, szebb és logikusabb mint a kicsit túlburjánzott elődje. És ahogy trey mondta, lehet hogy placebo-hatás, de nekem kicsit gyorsabbnak tűnik minden :)

Nincsenek megjegyzések: