2008. július 19.

A gyűrű kálváriája: fény az alagút végén

Jól kinéztem magamnak ezt a gyűrűt már régóta, csak eltűnt minden Gyűrűk Ura cuccokat áruló honlapról. Aztán május közepén véletlenül ráakadtam, és kinyomoztam az eredeti készítőt, „mostazonnalrendelekegyet” felkiáltással.

Hát nem ilyen egyszerű a dolog. Nem szállítanak ugyanis Magyarországra. Pontosabban: ha nagyon akarom elküldik, de nem vállalnak garanciát hogy meg is jön, az én rizikóm lenne. Mert: 1. azt állítják nem lehet Magyarországra ezüst ékszert „importálni”, 2. lenyúlják a magyar vámosok, 3. ha meg nem nyúlja le senki, akkor meg vámprocedúra a pesti vámraktárban, fizethetek vám + áfa + luxusadó + satöbbi. És ugye semmi garancia, hogy megjön.

Próbálkoztam győri ötvösöknél, hátha meg lehet csináltatni helyben, de vagy nem vállalják, vagy horribilis összegért; meg egyébként is copyrightos a cucc, úgyhogy meg is üthetnék a bokájukat. Nagy nehezen kitaláltam, hogy szerezni kell viszonylag közeli külföldi ismerőst, és hozzá megrendelni, onnan már egyszerűbb hazahozni. Végül sikerült közvetetten találni valakit Bécsben, és tegnap végre megrendelhettem.

Paypalival ki is lett fizetve, 75$. Bónusz a 45$-os postaköltség, ami vicces, de még viccesebb hogy Győrbe majdnem kétszer ennyi lett volna… Nagy a távolság Bécs és Győr között. De így legalább biztosított csomagként jön FedEx-szel, garanciával. Jövő kedden lesz legközelebb gyűrűöntés a Badali Jewelry-nél, úgyhogy hajrá tünde-kovácsok :)

1 megjegyzés:

Alensha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.