2008. április 27.

Merész kócsag

Csütörtök este frissítettem. A folyamat szépen, hiba nélkül lezajlott ~4 óra alatt. Persze előkészültem kicsit: leszedtem az FSF-féle OpenOffice.orgot (mert azt sajnos mindig felülcsapja az ubuntu az agyonintegrált saját verziójával), valamint leszedtem az xserver-xgl-t, mert a kócsag már AIGLX-szel nyomul.

Újdonságok: a kernelben alapból benne van az acer_acpi, és – köszönhetően az új fglrx drivernek – újra működik a készenlét / hibernálás. Sajnos a webkamerám (MS VX-1000) továbbra se működik. Azóta leszedegettem a felesleges csomagokat, felraktam újra az FSF.hu OOo-t, és az új medibuntus csomagokat. Minden működik, van prism, és miután beállítottam az Option "Composite"-ot "1"-re az xorg.conf-ban, be tudtam kapcsolni a compizt is. Ez is szépen megy, az egyetlen szépséghiba hogy glxgearsben és mplayerben villódzik a kép.

Ja, és természetesen a LaTeXben újra be kell másolni a friss magyar.ldf-et, meg frissíteni a magyar elválasztás beállításait (lásd ezt a posztot).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,

Nekem is Ati kártyám van, és ez a három sor oldotta meg a villódzó problémát (sajnos opengl-es játékoknál továbbra is villog, de filmeknél nem):

Szóval az xorg.conf-ba a Device részbe kell ezeket a sorokat betenni, nézd meg, hátha neked is beválik:
Option "VideoOverlay" "off"
Option "OpenGLOverlay" "on"
Option "TexturedVideo" "off"

Unknown írta...

Köszi, amint a saját gépem közelébe jutok kipróbálom :)