2008. január 17.

Acer laptop mail led, speciális karakterek

Ránéztem hogy áll minden Acer laptoptulajok kedvenc projektje, és gyorsan le is bányásztam az új verziót az acer_acpiből. Gyors forgatás és telepítés után ellenőriztem, a fényerőállítás parancssorból még megy, ergo rosszabb nem lett :) Ráadás: működik a mail led!

A /sys/class/leds/acer_acpi:mail/brightness-ben lakik a státusza, bele kell echozni 1-et vagy zérót. Hab a tortán, hogy a CheckGmail beállításai közt van olyan, hogy „Command to execute on new mail” és „Command to execute for no mail”. Gyorsan adtam jogosultságot mezei usernek is a brightness értékének tologatására (amit minden induláskor meg kell tenni szkripttel), és beírva a CheckGmailba a megfelelő parancsokat (echo 1 > /sys/class/leds/acer_acpi:mail/brightness, echo 0 > /sys/class/leds/acer_acpi:mail/brightness) már működik is! Ez még Windowson sem ment sosem. Nice :)

Ezenkívül nyomozgattam speciális karakterek témában is, eléggé hiányzik a Windowson megszokott alt+karakterkód bevitel. Helyette felfedeztem a compose billentyűt, és a direkt Unicode beirkálást. Rendszer → Beállítások → Billentyűzet → Kiosztás beállításai fül, itt meg lehet adni mi legyen a compose és a super billentyű (utóbbi is kellhet sok billentyűparancshoz). A composezal elővarázsolható karakterek teljes listája: GtkComposeTable. Ezenkívül lehet direkt Unicode kódokat is beírni, ctrl+shift+u+hexakód. Túlélőkészlet: 201e; 201d; « ab; » bb; 2013; 2026; 2192.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hali, melyik típus? Énis meg szeretném már csinálni a mail LED-et, de
acer-wmi: Unable to detect available WMID devices
Az enyém Aspire 2930

Unknown írta...

Szia! Bocs a késői válaszért. Nekem Aspire 5100 van, az acer_acpi által támogatott laptopok listája itt található:
http://code.google.com/p/aceracpi/wiki/SupportedHardware

Ettől függetlenül is jó esély van a működésre, nekem most a /sys/class/leds könyvtárban lakik a mail led.