2011. november 19.

No power in the 'verse can stop us

Elég rég nem láttam ilyen sorozatot, ami ennyire megfogott volna. Akinek nem egyértelmű azonnal, a Fireflyról van szó. Valami elképesztő hangulata van. Szuperjó a casting, szerethetőek a karakterek (főleg Kaylee…), cserébe alacsony költségvetés. Főleg a CGI mennyiségén látszik nagyon, hogy nem nagyon volt rá pénz, ami nagy kár. És az is, hogy a barmok lelőtték menet közben a folytatást. Végül nagy nehezen megnéztem a sorozatot utólag lezáró filmet, és kiakadtam. Whedon megszegte az egyik fő-fő szabályomat: főszereplőt nem nyírunk ki! Shepherd Bookot is sajnáltam, de Washt megölni tényleg felesleges volt. Konkrétan köcsögség.

A sorozatnak nem túl hosszú élete ellenére komoly rajongótábora és kultusza van. Két kiragadott reakció, csak a hangulat miatt:

There are two kinds of people in this world… those who love Firefly and those who haven't seen it yet. ~ wildheartmuse
The greatest sci-fi show that never got a chance to show its stuff. But it will live as long as we love it. The ship will fly forever. ~ neckronn99

És végül egy idézet a filmből:

Mal: "Ain't all buttons and charts, little albatross. Know what the first rule of flying is? Well I s'pose you do, since you already know what I'm 'bout to say."

River: "I do. But I like to hear you say it."

Mal: "Love. Can know all the math in the 'verse but take a boat in the air that you don't love? She'll shake you off just as sure as a turn in the worlds. Love keeps her in the air when she oughtta fall down...tell you she's hurtin' 'fore she keens...makes her a home."

Nincsenek megjegyzések: