2009. december 12.

A nagy költözés

Végre rászántam magam az ősrégi jacko2000 [kukacz] gmail [pötty] com Google fiók megszüntetésére. Ez annyira nem triviális feladat, kb. egy hete dolgozok rajta. Mostantól a helyes cím: glanthor [kukacz] gmail [pötty] com, az előző dec. 31-i hatállyal megszűnik (a teljes Google fiók).

Már jó ideje tartott ez a felemás állapot, különböző Google szolgáltatásokra, levelezőlistákra hol az egyik, hol a másik címemet használtam (nyilván mióta megvan az új, csak azt).

Költözési menetrend:

  1. Migráltam a teljes Gmail levelezést: easy POP3 letöltés a másik fiókból, szépen áthúzta az új a régi tartalmát, majd címlista export és import az új helyen (+ az összes levlista regisztrációm módosítottam az új címre);
  2. iGoogle újraépítve az új fiókhoz;
  3. Google Talk címváltás, partnerek újrafelvétele;
  4. Picasa Web Albums: ez trükkös, Picasa progi legújabb angol változata tud albumot letölteni innen, majd másik címre feltölteni: megmaradtak a képaláírások és a geotagek, csak a kommenteket buktam (!);
  5. Google Docs: dokumentumok áttöltése, megosztások rendbetétele;
  6. Google Groups: előfizetések átpakolása;
  7. Google Reader: hírcsatornák kézi átpakolása.

Szép csokor. És igencsak szaporodnak a Google szolgáltatások…

3 megjegyzés:

pcdevil írta...

Google Reader: hírcsatornák kézi átpakolása.
Reader tud import/exportot..:)

Alensha írta...

RIP szegény Jacko, idén már másodszor. Pedig anno még a róla elnevezett címedről kaptam az első Glanthor-maileket :(

Izé, nem tudom, feltűnt-e, de a blogposztban a listaelemeket kis virágokkal kezdted. Nem mintha nem lenne eszméletlenül férfias, csak gondoltam, szólok, hátha nem volt szándékos... (alensha gonosz és élvezi)

na megyek, beszólok az új picasa accountodban is a szoborlány combját fogdozó képednél, hogy mekkora perverz állat vagy :)

Unknown írta...

Hát a hírcsatorna exportot nem vettem észre… De legalább rendbe vannak téve a feedek :]

Alensha, azok >ol<-elemek (ordered list), feedolvasóban számozza (bár te úgyse tudod mi az a feedolvasó :P). A skin ilyen, én nem tettem virágokat; de nem is fogom átdizájnolni.