2009. július 16.

Wikitali :: Esztergom

A menetrend szerinti országjárás soron következő célpontja Gördeszkás Pityu városa volt. (Ez a név roppant találó. Mint a helyiek másik szóalkotása, a müezzinekre kitalált „bőrharang”. Kreatív lakosság.) Szép hely, profi idegenvezető, iszonyat meleg, és iszonyat drága étterem. Képek itt.

Estefelé kalandos hazajutás Pesten keresztül, ha már közvetlen járat nincs Győrbe épkézláb időpontban. Az Árpád hídtól séta egészen a Deák térig. Még sosem mentem közvetlenül a parlament előtt, ahol ugye nincs is járda, csak egy keskeny köves sáv a Dunáig, átugorva az úttestet és a szalagkorlátot. Nagyon szép, és főleg hangulatos. Végig emberrel, a víz magasan, a lemenő nap csillog a hullámokon… Majdnem giccses :] A Lánchídon buli, lezárva és bódékkal tűzdelve, a Vörösmarty tér dettó. Kár hogy nem tudtam tovább maradni, mert az utolsó busz ugye…

Ráadásul a metró is ijesztgetett, nem indult el az állomásról vagy tíz percig. Aztán pedig úgy ment mint az őrült (amit tud az orosz csoda azt kisajtolták belőle), az állomások előtt 10 méterre satuzva; bónuszként pedig megállt két megálló között is az alagútban vagy 10 másodpercre. Még jó hogy elértem a buszt.

Végül némi linkek a végére, így már egészen tumblr-szerű „ami nagyon tetszik azt tovább kell terjesztenem” leszek: fenomenális szobor, brutális panoráma, és nagyon látványos „vetítés”. Kapcsford.

6 megjegyzés:

Alensha írta...

na, ezt már vártam, ideje, hogy valaki írjon már az egomi taliról :D de büszke vagy arra a szoborra, a miskolcit bezzeg titkolni kellett, mi?

Villy írta...

Én étteremnek 2 lehetőséget adtam meg, az egyik olcsóbb volt, csak nem lett volna olyan jó a kilátás, és valamelyik wikis olyan elánnal tette le voksát a Mediterraneo mellett, hogy az maradt az egyetlen versenyző :)

Ráadásul mentségemre legyen, hogy a foglalás után változott az étlap is.

Alensha írta...

jé, ez is olvassa a blogodat, Glan, vagy csak rábukkant erre is a napi "csekkoljuk végig, hol említik meg Egomot az egész interneten" túra során? :D

Villy írta...

Fején találtad a szöget, állandóan figyelem, hogy hol említik meg a várost a neten. Ha most azt hiszed, hogy hülyéskedek, akkor tévedsz :)

Van rá kismillió módszer, hogy lehet nyomon követni. Van oldal, ami a videómegosztókat figyeli, van ami a híreket, van ami a blogokat, és egy ami a Wikipédiát. A többit én megoldom a gugli-val. Az egész folyamatot le lehet rövidíteni 3-4 kattintásra = pár másodpercre, mert azért nekem is van életem. :)

Névtelen írta...

Hey, I can't view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.

Unknown írta...

Hi, I regularly test it in Opera, it works for me on 10.63 completely. What's wrong with it?