2008. május 13.

Extra.hu szívatás

Frissítettem az Operát Windowson és Ubuntun is, a 9.5 legfrissebb snapshot buildjével (Windowson 9981, linuxon 1962). A könyvjelző & gyorshívó & jegyzet szinkronizáció überszuper, és érzésre az egész cucc sokkal gyorsabb. De a Pedin Edhellen oldalam lépcsős lett benne (a header le van csúszva kicsit, és eltolja ez egészet lefelé), mint IE7-ben:

Ez bosszantott, úgyhogy nekiálltam nyomozni. Ugyanaz a kód localhostról jó, feltöltve az extra.hu-ra szétcsúszik. Nézzünk forráskódot: letöltéskor beleszuszakolnak egy webmaster.js szkriptet közvetlenül a <body> tag mögé. Jobban berepülve az oldal lelkivilágába a vadonatúj Opera Dragonfly segítségével kiderült, hogy a szkript belegenerál egy img taget is az oldal elejébe, amiben a phpMyVisites lakik. De mivel ez a szerencsétlen nincsen div, span vagy hasonszőrű állatkába zárva, néhány böngészőben az összes divet megtolja lefelé, és sikeresen széttúrja a layoutomat. Scheiße.

Átmeneti megoldásként azt találtam ki, hogy mellétettem én is egy img tag-et fix magasságú spacernek (persze így már nem valid a kód…), és ezt kompenzálom css-ből negatív eltolásokkal. Most úgy tűnik szinte minden böngészőben jó, ez ellenőrizhető különböző remek renderszolgáltatókkal.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hoppá, te máris tudod használni a Dragonflyt? Én sajna ahhoz még béna vagyok..Azt megtudod mondani, hogy az fn.hu oldalon 9.5-el miért van felül egy rohadt széles szaggatott vonal? Emiatt széthúzódik az egész oldal és megjelenik a vizszíntes scroll, csak emiatt...

vinczej írta...

Bocs, de én nem látom a lecsúszási hibát. (b9981)

Unknown írta...

vinczej: persze, mert már benn van a workaround, most jó (szinte) minden böngészőn.

opera11: hát ez tányleg elég csúnya, majd megpróbálom kitúrni mi teszi bele :)

vinczej írta...

Bocsi, látni is kéne', nem csak nézni az általad leírtakat. :-)

Névtelen írta...

vinczej:Nézd meg a forráskódott, töröld ki a spacer.gif-et és katt a változtatások elfogadására és máris megnézheted az oldalt csúnyán is.