2007. május 20.

Star Trek & companions

Sajna jövő héten lesz az utolsó Csillagkapu: Atlantisz a TV2-n. Ezenkívül Babylon 5 van vasárnap reggel a Viasat3-on, de azt meg mindig elalszom. Felvenni videóra lusta vagyok, netről letölteni meg még inkább :) Így asszem sorozat nélkül maradok. Ösztönözni kell a TV2-t hogy minél hamarabb vegye meg a Csillagkapu 10. évadját, meg az Atlantisz további részeit. A Babylon 5-öt meg ismételhetnék gyakrabban normálisabb idősávban. A lustáknak :)

A Babylon 5-öt pl. az AOL video oldalán ingyen lehet nézni jó minőségben (az első évadot legalábbis). De mire lejönnek a részek beleőszülök, és csak Windows alatt működik.

Most látom, hogy az eredeti TOS részeket újra fogják adni digitálisan felújítva. Már alig várom :) Nagyon régen nem láttam őket, mindig csak az újabb sorozatokat pörgetik körbe-körbe.

Btw, érdekes jelenség ez a Star Trek. A színészeknek is, akiket menthetetlenül beskatulyáznak a sorozabéli szerepeikbe. Patrick Stewartnak időnként fáj is, amikor néhány trekkie elkezd bekajabálni a színházban, amikor éppen Shakespeare-t játszik. Ő már menthetetlenül Jean-Luc Picard kapitány marad. Ahogy Nimoy Spock, amibe az 1997-es első önéletrajzi könyve után (I Am Not Spock) ő is belenyugodott, ahogy azt az I Am Spock című második önéletrajzi könyve bizonyítja.

James Doohan pedig a jó öreg Scotty, akinek épp meglettek a hamvai egy kis űrutazást követően; a végakarata szerint. Nosztalgia…

Nincsenek megjegyzések: