2010. március 27.

Néhány pont a káromkodásról

  1. Én ha nagyon mérges vagyok, káromkodok. Tudom hogy csúnya dolog, és azt is tudom, hogy vallásos embereket sérthet. Ettől még kiváló feszültséglevezető módszer (nem is vagyok depressziós). Lehetőleg nem lépten-nyomon, de ha okom van rá, akkor igen. Erről nem fogok senkinek a kedvéért leszokni. Ilyen a természetem, és ha magamba fojtom, vagy eufemizálom, akkor csak magamban fortyogok.
  2. Tőlem mindig elvárják, hogy tartsam tiszteletben a vallásos emberek érzéseit, de nekik sosem kell tiszteletben tartaniuk, hogy nekem nincs istenem.
  3. A vallásos emberekkel való eddigi tapasztalataim (kereszténységre kell gondolni) siralmasak. Biztos csak én ismerek pont ilyen embereket, de 95%-uk elképesztően mélyen álszent. Kívül kirakat, belül meg… Én nyugodtan alszom gyónás nélkül is.
  4. Lehetőség szerint vallásos ember előtt nem káromkodok, feleslegesen nem kell provokálni, ha nem muszáj. Viszont ez itt például egy személyes blog, amit nem kötelező olvasni.
  5. Aki az alapján ítél meg, mit mondok, és nem az alapján, mit teszek, magára vessen.

2010. március 26.

Szolgálati közlemény

A kurva isten bassza meg a rohadt tetves köcsög impotens T-Online és TvNetWork/DrávaNET internetszolgáltatókat, amiért több mint egy hónapja nem képesek egy ISP váltást lebonyolítani, csak egymásra mutogatnak. Én meg csütörtök óta ADSL nélkül maradtam, határozatlan időre.

Ui.: a hangnemért NEM kérek elnézést.

2010. március 11.

Spinoff: tengwar átíró

Nekiálltam a Pedin Edhellen fordításom rendbetételének. Ennek egyik része, hogy a régi metafontos raszteres gagyi tengwar fontot kicserélem a tengwarscript csomaggal használható Tengwar Annatarra.

A LaTeX csomagban kicsit túlbonyolították a betűtípus használatát, így a kényelmesebb íráshoz gyártottam egy javascriptes átírót. Ha már ennyit szüttyögtem vele, tudja más is használni. Sindarin tehta módhoz úgyse nagyon van netes transcriber…

A cucc Operában és Firefoxban működik, Chrome-ban van kis gond, bejelentve. Kíváncsi leszek :)

2010. március 8.

MeXtrém park és relaX

Tegnap magamhoz képest szokatlan módon tornáztam. A helyről minimálhonlap itt, kép alant. Eszméletlen jó volt. Mindenkinek ajánlom, nem nagyon van reklámja, pedig remek :)

Passzív kikapcsolódásnak pedig gyönyörű látványtervek, kis aláfestőzenével.