2008. március 21.

Maestro, music! Cakk-cakk.

Vasárnap ír sztepptánc shown voltunk barátnőmmel a Richter teremben. Kicsit alulméretezték a helyszínt, ugyanis egy héttel előtte jóformán az utolsó jegyeket hoztam el, így a legutolsó (pót)sorban ültünk az erkélyen. Viszont meglepően jól lehetett onnan is látni. Összességében nagyon jó volt, csak egy kicsit „darabos”, nem annyira felépített. Most neten utána olvasgatva lepődtem meg, hogy ez egy magyar társulat, Catherine Gallagher (a Riverdance Show volt táncosa) Budapesten alapított egy sztepptánc iskolát, és az ottani legjobbakból áll a csapat.

Hétfőn újra Richter terem: Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs blues estje. Kisebb zsúfoltság és családiasabb, közvetlenebb hangulat, mint a sztepptáncshown előző nap. Kétszer lettek visszatapsolva, végül két órás és nagyon szuper volt.

Tegnap pedig új felfedezés, kézbekaparintottam egy HAVASI – { SEVEN } DVD-t. Iszonyat jó. Végülis magyar és világhíres, miért hallottunk volna róla itthon…

Szemezgetés

Kis linkajánló következik. Már egy jó ideje lehet követni a kormány 25 milliárdos Microsoft-tendere körüli cirkuszt (petíció, különféle morgolódások a hupon és sok más helyen), de most van ezzel kapcsolatban egy különösen szimpatikus szösszenet Németh László tollából:

Nyílt forráskód a Holland Királyságban és a Magyar Köztársaságban

Nem szoktam, de plusz (?) egy kis politika. Egy ideje nem nézegettem a w blogot, de most a népszavazással kapcsolatban végigolvastam néhány szösszenetet. Érdemes. Már csak könyvjelzőként is bepakolom őket ide.

Lost Highway
Nemzeti kaszinó
Dömdödöm
Isten is megsegít
Hörömpő cirkusz, világszám!

2008. március 6.

Nightwish koncert – JRC

Tegnap este Nightwish koncerten voltam a JéRCében. Röviden: szuper volt! Csak a rendezőket kéne seggberúgni az igencsak alulméretezett beléptetés és ruhatár miatt (kb. végzett az előzenekar, mire mindenki beért, és egy-két ruhatáros kiscsaj kapkodott több ezer emberre…). Meglepő módon sok középkorú, idősebb ember is volt. Kaptunk egy ráadás-számot is, csak mert „nice people” vagyunk, és összehoztunk nekik egy aranylemezt. Plusz volt műhóesés, konfettiszórás, tűzijáték, lángcsóvák :)

Kíváncsi vagyok hányan lehettünk, én 5-6000-re tippelek, de sehol nem találok róla infót. És kíváncsi vagyok mi volt a bevonulózenéjük, mert az a szám kell :)