2007. június 24.

Game again

Mostanában megint elkapott a game-mánia. Mivel a laptopomban csak egy Radeon Xpress 1100 csücsül (azaz egy X300 új köntösben, alaplapra hegesztve), így újrajátszom a régebbi klasszikusokat. Commandos 2, Age of Empires II, Jedi Knight II, Max Payne, Return to Castle Wolfenstein, Aura: Fate of the Ages, Age of Mythology, Beyond Good and Evil, Myst IV: Revelation, és most épp a Haegemonia: Legions of Iron. Szép kis lista :) Tegnap próbálkoztam az Imperium Galactica 2-vel is, de XP alatt nagyon köhögős. Aztán megtaláltam a polcon a Haegemoniát, és még most is meg vagyok lepődve, hogy 5 éves játék, és milyen szép grafikája van. A Digital Reality mindig nagyon tudott :) Csak igazán kitehették volna a honlapjukra az 1.10-es patch-et is, amit úgy kellett összevadásznom valami német oldalról, miután nagy nehezen kiderült hogy egyáltalán létezik. Merthogy anélkül frankón átlátszóak az űrhajók…

Közben most utasítottam vissza az iwiwen valami partyruha.hu jelölését… A jelentem cuccal megírtam nekik, hogy most már tényleg komolyan vehetnék a saját szabályzatukat (burkolt vagy nyílt reklámhordozó)… Na nem mintha azt hinném hogy foglalkoznak vele. Nagyon töketlen banda.

2007. június 21.

Limbóóó indul!

Hétfőn hazaértem, kedden kipihentem az utazást, tegnap és ma pedig már belecsöppentem a sűrűjébe a munkahelyemen. A körutamon csináltam pár képet, és a könnyebb mutogathatóság miatt egy csokrot fel is töltöttem (végül) a Picasa Web Albumba (az MSN spaces egy rakás trágya). A szombati wikitali itt, a vasárnap/hétfői kószálás itt.

Most hűsölök a jó kiadós eső után (ami egy combos vihar tartozékaként épp pest körül tombol). Délután már hűtöttem ventilátorral az ADSL modemet és a wifi routert, mert tojást lehetett volna sütni rajtuk… Valamint érem utol magam pl. Google Readerben. Aktuális gyöngyszem via bash.hu:

Agony üzenete:
Juj ezt neked még nem is meséltem
Agony üzenete:
Képzeld el, egyik reggel felszállok a buszra televolt tömve dugig,alig préseltem fel magam
Agony üzenete:
Erre ilyet szól a sofőr:
Agony üzenete:
POPÓT BEHÚZ, INSTALLÁLJUK MAGUNKAT, AJTÓNAK NEMNEKIDŐL, LLLLLLLLLLLIMBÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ INDUL!
(((Romulus))) üzenete:
:D:D:D:D jól van xD

Naszóvalakkor installálom magam lassan, oszt' limbóóó indul! :)

2007. június 15.

Ritkán-e?

Ahogy egy ismerős mondta egyszer, a ritkán bloggolás nem jó. Mert elsikkad a cucc. De tulajdonképpen ez a képződmény úgyis csak magamnak sétabot, visszafele az időben. Meg gyűjtőhely néhány gondolathoz, ilyesmihez. Igazából azért, mert mindig is lusta voltam saját honlapot összedobni, így ez lett belőle.

Általában véve „énblog”, amit sokat mihasznának tartanak. Hogy minek is? Legalábbis magamnak, mint mondtam. Meg lehet fogni, és kitenni a kirakatba, hogy nesztek, ez vagyok én. Persze nem mintha megsértődnék, ha olvassa is valaki :) De tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy populáris, gyakran frissülő valami.

Egyébként ámítástechnikai fronton épp edződök, és többnyire punnyadt vagyok estefele posztot alkotni. DOS 6.22 floppyról 2007 közepén, és hasonló gyöngyszemek. Ma éppen kicsit küzdöttem a Microsoft telefonos ügyfélszolgálatával, meg átkoztam a PDA-telefonok tervezőit.

A hihetetlen csudi zenés M$ ügyfélszolgálati telefon-automata „nyomkodj számokat” dzsungelében a „terminál szerver aktiválás” menüpontot kellett levadásznom, Windows Vista downgrade ügyben. Tiszta logikus. Közben félpercenként hallgattam a „köszönjük hívását” szlogent a zene mellett, majd a cucc kétszer bontotta a vonalat, mire sikerült élő ügyintézővel beszélnem. Aki eléggé értetlenkedő, és nagyon angol volt. Olyan brutális akcentussal ejtette a „Windows XP”-t, hogy majd' lefordultam a székről.

 Ja, és tiszteltetek minden vállalkozó kedvű és egyben mazochista személyt, aki hiperszuper PDA-telefon használatára adja a fejét. Ma járt a kezemben egy Mio DigiWalker nemtomhány miniborzalom, aminek a képernyő-billentyűzete annyira apró volt, hogy a másfél × másfél milliméteres virtuális gombokat külön ügyességi játék volt eltalálni. Hát aki ezt a csodát tudja produktívan használni, annak gratulálok.

Most meg megyek befejezni a pakolászást, mert holnap irány Miskolc. Wikitali, és ha már ott, akkor kis körülnézés a környéken.

2007. június 3.

Egy hét, két kép

A Google és a megalománia

Kezdenek kicsit elszállni a fiúk a kedvenc keresőnél. Olyan ütemben vásárolnak fel másokat, és találnak ki új és eszement nagy projekteket, hogy az lassan követhetetlen. Már a csapból is a Google folyik. Meddig tudják ezt még folytatni?

Megvették a YouTubeot, a DoubleClicket, most a FeedBurnert; meg még annyi kis és nagyobb halat, hogy fel sem bírom sorolni. Rengeteg nagyon jó ingyenes szolgáltatásuk van, amiért azzal fizetünk, hogy egyre többet tudnak rólunk (és ezt nem is titkolják). Előbb-utóbb nem csak azt fogják tudni, milyen weblapot néztem meg tavaly nyáron, milyen feedeket olvasok, mi van a levelezésemben; hanem azt is, hogy mit reggeliztem, sőt: mit akarok csinálni holnap.

De meddig tart a pénzük? Azzal kezdték, hogy indexelni szeretnék a teljes webet, aztán beszkennelni az összes könyvet, majd végigfényképezni az utcákat… Ráadásul szinte az összes új projektjükkel szúrják valakinek a szemét, és egyre nő ez a tábor.

A YouTube-ot szüntelenül perelik, mert jogsértő videók vannak rajta. (Egyébként irdatlan mennyiségű videót törölnek róla, folyamatosan szedik le a filmrészleteket, videoklipeket, erotikus tartalmú videókat. A blogomba beágyazott/belinkelt videók közül sem működik már egy pár, mert törölve lettek. Ha valami jót találok, azt azonnal le kell tölteni, mert kétséges, hogy legközelebb ott lesz-e…)

A könyvszkennelős projektet szintén sokfelől támadják a kiadók. A Google Earth kezdi szúrni pl. az amcsi katonaság szemét; és már felmerült bennük az az ötlet, hogy korlátozni kéne a civil felhasználású műholdképek felbontását. Most pedig a legújabb belenyúlás: az utcafényképezősdi. Mennyien fognak nekimenni az óriásnak, mert le lettek fényképezve az utcán intim/ciki helyzetben, ott ahol nem szabadott volna lenniük, olyannal akivel nem kéne lenniük, stb.? Ráadásul az ilyen képeket több helyen elkezdték gyűjteni (ugyanúgy mint a Google Earth műholdképein található finomságokat).